top of page
Zoeken
  • Bert

Warme week vol Aza (deel 2)

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Op donderdag was het voor sportievelingen verzamelen geblazen onder het Atomium. De Warmathon streek die dag neer in Brussel. Net als vorig jaar liep een groep kinderen uit de klas van Aza mee. Zij zitten ondertussen in het vierde leerjaar, heten bijgevolg officieel ‘4A’, en kozen de passende Warmathon-groepsnaam ‘4Aza‘. Slim, hé? De kinderen droegen coole, zelfgemaakte schildpad-T-shirts. Er waren ook leerkrachten en mama’s en papa’s meegekomen om te lopen en te wandelen voor het goede doel. Of om bij de rugzakken te blijven, ook niet onbelangrijk. Aza’s oom, tante en neefjes waren er ook. Alles samen bestond de groep uit meer dan vijftig mensen!

Foto van de truitjes waarmee we de Warmathon lopen. Het opschrift luidt "The Aza-team" en er staat een grappige tekening van een sprintende schildpad op.

Dankzij pépé Bram en tante Birgit lopen wij zelf ook in een behoorlijk coole outfit

Ook vanuit het UZ waren vriendjes van Aza (en dus ook van ons) naar Laken afgezakt. Het goede doel waarvoor we allemaal liepen was vzw KOK (Kind, Ouders en Kanker). Deze vzw zit mee achter ‘De Appeltuin’, het stukje ziekenhuis dat zo erg ‘huis’ is dat ernstig zieke kinderen en hun gezinnen zich er thuis voelen. Door Aza’s ziekte hebben we de Appeltuin en alle mensen die er werken goed leren kennen. We voelen voor hen niet alleen bewondering en waardering, we beschouwen hen als vrienden. We hopen dat er veel centjes naar vzw KOK en de Appeltuin gaan, zodat ze hun levensbelangrijke werk kunnen verderzetten.

We gingen zo in het lopen op dat we helemaal vergeten zijn om beelden te maken van de Warmathon 4Aza. Gelukkig hebben we nog die formidabele herinnering aan de Warmathon van vorig jaar, toen Stijn Vlaeminck de kinderen interviewde. Die delen we graag met jullie, samen met een stevige dankjewel en proficiat voor alle lopers, wandelaars en hun supporters.84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page