top of page
Zoeken
  • Bert

Turtle in da house

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Turtle in da house… is back! Begin dit jaar kwam de schildpad voor het eerst aarzelend aan huis, in woonkamers overal te lande. Ik speelde wat piano en vertelde over Aza. Tussendoor liet ik ook enkele filmpjes van haar zien. Dat leverde soms pianomuziek op, soms pianogeklungel, maar vooral veel sfeer en hartverwarmende momenten. Zowel tijdens als na de concertjes draaide de wereld een beetje trager – op z’n schildpads. En als mooie bonus: Aza’s spaarpotje dat achteraf werd gezet, raakte aardig gevuld. Dat geld zal integraal naar twee goede doelen gaan: vzw KOK en het Olivia Hendrickx Research Fund. Na 22 huiskamers staat de teller van de ‘Schildpadrekening’ op… 3.129,89 euro. Dat is mooi, maar het kan nog beter.

Deze bonte oranje vis is de spaarpot van Aza.

Deze gulzige oranje vis, Aza’s spaarpot, hapte al veel centen bijeen voor het goede doel tijdens ‘Turtle in da house, deel 1’. Kan zij dat trucje deze herfst nog eens overdoen?

Daarom gaat de schildpad vanaf 1 oktober opnieuw op pad: Turtle in da house, part 2. Heb je een piano in je huis staan? En wil je graag een vertelconcertje voor het goede doel organiseren? Nodig mij dan uit, en liefst ook wat publiek. Hoeveel mensen je uitnodigt, dat kies je zelf. Dat hangt van jou af (en ook een beetje van de grootte van je woonkamer natuurlijk). Het enige wat je nodig hebt, is een bespeelbare piano (een goed keyboard kan ook), een tv of een beamer (voor het afspelen van de filmpjes) en de zin om enkele mensen te ontvangen. Meer niet. Stuur me een mailtje via turtleindahouse22@gmail.com en we zoeken een geschikt moment. Je kan me haast elk weekend boeken, op pakweg zeven mogelijke momenten: op vrijdagavond, op zaterdagvoormiddag, -namiddag of -avond en op zondagvoormiddag, -namiddag of -avond. Het concertje duurt ongeveer 40 minuten.

Misschien tot ergens in de herfst?

Turtle in da house staat nu ook als actie geregistreerd op de website van de Warmste Week.

Bert aan de piano met naast hem, op de muur, een projectie van Aza, ook gezeten aan een piano.

Twee pianisten in één beeld: lang niet altijd foutloos maar met veel overgave en spelplezier.


485 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page