top of page
Zoeken
  • Bert

Een 🐢-magisch boeket

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Soms gebeuren er rare dingen. Dingen die buiten het normale verwachtingspatroon vallen. Als die dingen een link hebben met Aza, dan noemen wij dat schildpadmagie. Het doet ons denken dat Aza nog ergens is, een oogje in het zeil houdt en ons dat af en toe – heel zachtjes – laat voelen.

Schildpadmagie komt niet op bestelling. Ze komt uit de lucht vallen als je het niet verwacht. De magie is er, of ze is er niet.

Vorige week zat de schildpadmagie in een bloemig hoekje. Dat ging zo.

Veerle, een collega van Karoo, wist dat de sterfdatum van Aza er zat aan te komen en wou ons voor die gelegenheid graag een bloemenboeket laten bezorgen. De bloemiste vroeg haar voor welke gelegenheid het was. Veerle vertelde over Aza. De bloemenvrouw vroeg nog wat door: ze wou weten hoe oud het overleden kindje was en of er iets te vertellen viel dat haar een richting kon geven bij het schikken van het boeket. Veerle praatte nog wat door over Aza en vermeldde na wat aarzelen:

“De schildpad was haar lievelingsdier, maar daar kan u bij zo’n boeket waarschijnlijk weinig mee aanvangen.”

De mond van de bloemendame zakte open. “Dat is nu toch wel straf,” zei ze. “Ik heb net alle spullen die ik nog liggen had om boeketten te versieren grondig opgeruimd. Ik heb dingen teruggevonden waarvan ik niet eens wist dat ik ze had, waaronder… een hoop kleine schildpadjes. Dat is toch ongelooflijk!” De bloemiste haalde de schildpadjes en toog aan het werk.

Schildpadje in het groen


De bloemenvrouw had gelijk. Hoe groot is de kans dat een bloemist schildpadden heeft liggen om de boeketten en bloemstukken op te fleuren? Eerder klein, toch? Veerle vond het ook straf maar, net als wij, ook weer niet ongelooflijk. Het is gewoon Schildpadmagie. Al moet je daar misschien wel een beetje in geloven om het te zien.

Dankjewel, Aza.


92 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page